Мінімальна товщина гальмівних дисків

Визначення:

Мінімальна товщина гальмівного диска, це мінімальна безпечна робоча товщина диска, по досягненню якої він повинен бути замінений. Якщо після проточки гальмівного диска його товщина дорівнює або менше, ніж Мінімальна товщина, диск необхідно замінити.

Можливі ризики:

Використання гальмівних дисків, що досягли мінімальної товщини, може спричинити вихід з ладу гальмівної системи. Коли диск досягає мінімальної товщини, збільшується гальмівний шлях, у деяких випадках на цілих 4 метри.

Мінімальна товщина гальмівного диска встановлюється автовиробником під час проектування кожного нового автомобіля.


Під час роботи гальмівної системи кінетична енергія перетворюється на теплову. Ця теплова енергія виробляється коли водій натискає на педаль гальма. Це натискання посилюється у вакуумному або гідравлічному гальмівному підсилювачі і перетворюється на гідравлічний тиск, який рухає робочий циліндр у супорті. Рух циліндра передається на гальмівні колодки, які вступають в контакт з гальмівним диском. Тертя між поверхнями колодок та гальмівного диска утворює тепло, яке потім розсіюється з поверхні диска в атмосферу.

Із зменшенням товщини гальмівного диска зменшується його здатність поглинати і розсіювати тепло, що утворюється під час гальмування. Як тільки досягається мінімальна товщина, здатність поглинати та розсіювати тепло знижується до такого ступеня, що відбувається значне зниження ефективності гальмування. Першими ознаками зносу дисків є передчасний перегрів гальм та збільшення гальмівного шляху.

Представник
Рекомендуємо подивитись
JAOS
jaos-ukraine.com
Safari
aps-safari.com.ua